Particulieren  
   
 

Frans van den Bos Hoveniers werkt niet alleen voor grote bedrijven, ook particulieren kunnen bij ons terecht voor een schitterende tuin. Of het nu gaat om een kleine voortuin of een groot Klik voor meer voorbeeldenlandgoed, onze medewerkers nemen iedere consument serieus en bepalen samen met de klant de juiste aanpak van de tuin. Niet alleen kunnen complete tuinen worden ontworpen en aangelegd, ook het onderhoud van uw tuin is bij ons in goede handen.

Hier ziet u een aantal van onze voorbeeldtuinen.
Koi- of zwemvijver?

Misschien wilt u een vijver of andere watervoorziening in uw tuin? Ook dat is geen enkel probleem. Wij hebben ruime ervaring met het aanleggen van vijvers in alle soorten en maten. Van koivijver met verlichting en filterinstallaties tot de inrichting van een zwemvijver met natuurbiotoop. Ook in de keuze van materialen zijn er meerdere mogelijkheden.

Zo kan een vijver strak modern worden aangelegd met RVS, zink, hout of hardsteen, maar ook een meer organische constructie met bijvoorbeeld natuursteen behoort tot de mogelijkheden. Voor mensen die niet tussen de kikkers willen zwemmen kunnen we ook traditionele (inbouw) zwembaden aanleggen.

 
 

Ontwerp & aanleg

Bij de aanleg van een tuin wordt er in de ontwerpfase rekening gehouden met de wensen van de klant (gewenste beeld & beoogde gebruik), maar ook met omgevingsfactoren zoals de samenstelling en vruchtbaarheid van de grond en de waterhuishouding. Voordat er kan worden begonnen wordt er een duidelijke tekening gemaakt die samen met de opdrachtgever wordt doorgesproken. Dit geldt ook voor documentatie waarin alle wensen en werkzaamheden staan vermeld, en niet te vergeten de werkomschrijvende offerte die aansluit op het budget van de klant. Pas wanneer alles naar tevredenheid is van de opdrachtgever wordt er begonnen met de aanleg van de tuin.

Een belangrijk onderdeel van het ontwerp is het beplantingsplan. Hierin staan de volgende zaken:
• Hoeveelheid beplanting en hoeveelheden per eenheid
• De maatvoering van de beplanting
• De kwaliteit en bezonderheden van de beplanting
• De botanische namen van de beplanting

Op het gebied van bestrating en verharding wordt er veel gebruik gemaakt van hoogwaardig en onderhoudsvriendelijk natuursteen en gebakken klinkerbestrating met een waterdoorlatend voegmiddel dat onkruid en mieren tegenhoudt. Voor een tijdloze uitstraling kan er ook voor grind worden gekozen. Hiervoor gebruiken we honingraatplaten met anti-worteldoek. Door het gebruik van deze platen is er weinig onderhoud nodig en is een goede afwatering mogelijk.

 
 
Klik voor meer voorbeeldenOnderhoud

Voor het onderhoud van een tuin worden van tevoren duidelijke afspraken gemaakt. Zo weet u precies welke werkzaamheden zullen worden uitgevoerd en tegen welke kosten. Het onderhoud kan op afroep of volgens een vaste planning worden uitgevoerd. Dus naast vaste onderhoudscontracten kunt u bij ons ook terecht voor een eenmalig klus zoals het snoeien van een haag, of het uitvoeren van een winter- of voorjaarsbeurt.
 
   
 
Wilt u meer informatie over Frans van den Bos Hoveniers of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?
Klik dan hier voor het contactformulier.
 
     
Frans van den Bos Hoveniers B.V. © 2018 | Disclaimer